Начин на приготвяне
Нарежете краставиците и обелените моркови на ивици, а лука на лунички.
Разстелете добре филийките телешко, намажете ги с горчица и ги поръсете със сол и черен пипер.
Отгоре сложете 2 парченца бекон, краставичка, морков и лук.
Навийте телешките руладини и ги забодете с клечки, така че да не се отвиват.
Запържете руладините в дълбок тиган с мазнина и нарежете вътре останалите моркови, краставички, лук и целина на малки парченца.
Изсипете доматеното пюре, поръсете с брашно и разредете с червено вино.
След като алкохолът се изпари, долейте вода.
Сложете карамфила и дафиновите листа и оставете ястието да къкри за около 1 час и половина. Подправете със сол, черен пипер и захар. Обърнете руладините и ги оставете за още 40 минути.
Поднесете класическите телешки руладини по немска рецепта с гарнитура по избор.
Добър апетит!