Баница с бекон, сирене и извара

28/09/2019
"Кой може да устои на вкусна баница с плънка от бекон, кой, питаме "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо431
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се плънката за баница, като в купа се разбиват яйцата с телена бъркалка.

Добавя се кисело мляко с разбита в него сода да бухне. Сипва се натрошено сирене, извара и царевично брашно. Разбърква се добре сместа и е готова.

Вземат се две кори, първата се намазва със струя олио, отгоре се поставя втора кора, която се намазва с 3-4 с.л. от плънката.

Бекон се нарязва на ленти и нареждаме в широката долна част на корите.

Навива се на руло и нареждаме като вита баница в намаслена тава. Така се оформят всички кори.

Отгоре се намазва с разбито яйце, смесено с прясно мляко.

Печем баницата в загрята фурна 170°C с вентилатор до златист цвят.

Изважда се и покрива с кърпа за 5-10 минути.

Нарязва се и хапваме за закуска.

Вкусна е тази баница с бекон, сирене и извара, ухае на беконче!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар