Безглутенови арабски питки

28/09/2019
"Поглезете се с вкусни арабски питки, в които няма да намерите и грам глутен "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо241
  • Преглеждания за месеца207
  • Преглеждания за седмицата72
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • вода - 150 мл хладка
  • олио - 3 с л
  • сол - 1 голяма щипка
  • оризово брашно - 1/2 ч.ч.
  • брашно от елда - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е моята версия за арабски питки без глутен.

В купа се смесват двата вида брашно оризово и брашното от елда. Добавя се голяма щипка сол, олио и разбъркваме с вилица на топка тесто.

Това е брашно без глутен и става ронливо, затова е нужно да има спойващ елемент да се получи тесто.

Добавям 1 яйце, разбърква се и оформяме меко тесто. Разделя се на 4 части и всяка с пръсти и длани се притиска на питка с диаметър 12 -15 см.

Загрява се тиган на 5 степен, печем плоските питки от двете страни за 2 минути и обръщаме с метална широка шпатула.

Сервираме безглутеновите арабски питки топли с гарнитура по избор.

Добър апетит, много са вкусни!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар