Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържен боб по Врачански

Пържен боб по Врачански

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Пържен боб по Врачански
Снимка: Мария Симова
2 / 4
28/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Всичко, което сте чували за пържения боб по врачански, е вярно, ужасно вкусен е"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г бял зрял
  • сминдух - 3 шушулки
  • олио - 100 мл
  • лук - 2 глави
  • домати - 1 ч.ч.
  • джоджен - 7 - 8 стръка
  • люти чушки - 2 бр. червени
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и накиснете боба от вечерта в студена вода. На сутринта отново измийте боба и го поставете в тенджера под налягане.

Долейте студена вода, добавете шушулките сминдух и го поставете да се свари за около 45 минути.

Почистете лука и го нарежете на ситно.

Поставете го в тиган с 100 мл олио, нарязания на ситно пресен джоджен, лютите чушки и малко вода, задушете под капак, докато лукът добие стъклен цвят.

Прибавете червения пипер, разбъркайте и веднага налейте 1 ч.ч. предварително обелени и настъргани домати.

След като сместа заври, прибавете прецедения боб, разбъркайте и посолете на вкус.

Оставете боб яхнията да къкри на бавен огън за около 10 минути - става много вкусен боб по врачански.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Уникално се получии????❤️
26.12.2022 14:26