Начин на приготвяне
Приготвя се блат, като се смесват сухи и мокри съставки. Разбърква се кексова смес, добавят се смлени орехи, ванилия и сипваме тестото в правоъгълна тавичка /30х20 см/ върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна на 180 градуса около 25-30 минути, докато клечка забита излезе суха и се изважда от тавата.
Охладеният блят се срязва през средата на две половини, а всяка се разделя на 5 правоъгълника - това са нашите пастички.
В купа се разбиват с миксер заквасена сметана, течен шоколад, пудра захар и мек намачкан с вилица банан. Разбива се на крем.
В подходящ съд се загрява течна сметана, добавя се начупен на парчета шоколад и се разбърква, докато се разтопи, сваляме да се охлади.
Всеки правоъгълник се срязва на две, намазва се с 1 ч.л. бананов крем и захлупваме отгоре.
Нареждат се пастите на решетка, отгоре с лъжичка се намазват с ганаш. С нож се маркира по диагонал, едната половина поръсваме с кокос, другата с орехи, смлени в мелничка за кафе.
Сервираме нашите шоколадови пастички охладени.