Кифли с течен шоколад

30/09/2019
"Няма по-вкусни кифли с шоколад от домашните - в това може да се уверите и сами с тази изпитана рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо964
  • Преглеждания за месеца877
  • Преглеждания за седмицата277
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята, като се разбърква в чаша топло мляко с 1 с.л. захар и се оставя да бухне.

С останалите продукти се замесва меко тесто, като се отделя 1 жълтък за намазване отгоре.

Тестото втасва на топло 40 минути и се разделя на две или три части.

Всяка се точи на правоъгълник, а той се нарязва на триъгълници.

В широкия край се поставя лъжичка течен шоколад и навиваме кифлички.

Нареждат се в тава, кифлите се намазват с разбит жълтък, поръсваме сусам.

Печем в кифлите с течен шоколад в загрята фурна 180°C до златисто 20 -25 минути.

Лесно и много вкусно!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар