Пълнени тиквички с пилешко и гъби

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
229
2k
313
727
3
01/10/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо675
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете двата края на тиквичките, разцепете ги на половина, издълбайте с лъжица вътрешността, посолете ги и намажете със зехтин.

Месото, гъбите и чушката нарежете на ситно и задушете в 2 с.л. зехтин за 3-4 минути.

Преди да ги свалите от огъня, добавете сол, лимонов сок, пипер и смачкания и наситнен чесън.

С получената смес напълнете тиквичките и ги поставете във фурната за 40 мин. на 170°C.

Накълцайте на ситно две гъби, запържете в зехтин и добавете брашно, вино, сол и сока на половин лимон.

Имате вкусни пълнени тиквички със сос за заливка.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
46.99 лв.
Виж ››

Може да сложите каквото си пожелаете в дълбокия тиган с двойно дъно и то ще се превърне в невероятно вкусно ястие. Дългата удобна дръжка ще помогне и на по-плахите да се впуснат в кулинарно приключение заедно със своя тиган.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар