Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Пълнени тиквички с пилешко и гъби

Пълнени тиквички с пилешко и гъби

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Пълнени тиквички с пилешко и гъби
Снимка: Сергей Анчев
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 по - едри
  • пилешко месо - 300 г обезкостено
  • печурки - 300 г култивирани
  • червени чушки - 1 бр.
  • зехтин - 5 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • бяло вино - 1 ч.ч. сухо
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете двата края на тиквичките, разцепете ги на половина, издълбайте с лъжица вътрешността, посолете ги и намажете със зехтин.

Месото, гъбите и чушката нарежете на ситно и задушете в 2 с.л. зехтин за 3-4 минути.

Преди да ги свалите от огъня, добавете сол, лимонов сок, пипер и смачкания и наситнен чесън.

С получената смес напълнете тиквичките и ги поставете във фурната за 40 мин. на 170°C.

Накълцайте на ситно две гъби, запържете в зехтин и добавете брашно, вино, сол и сока на половин лимон.

Имате вкусни пълнени тиквички със сос за заливка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: