Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тиквички на Фурна»Пълнени тиквички с ориз и гъби

Пълнени тиквички с ориз и гъби

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Пълнени тиквички с ориз и гъби
Снимка: Зори
1 / 4
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Търсим си работа като дегустатори на пълнени тиквички - много ни бива"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • праз - 1 стрък
  • печурки - 200 г, бейби
  • ориз - 1 к.ч.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • чесън - 1 малка скилидка
  • гъбен бульон - 2 1/2 к.ч.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1/4 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитите тиквички се срязват по дължина, за да се получат лодки, в които ще се слага плънката. Сърцевината им се изгребва с нож и лъжица и се нарязва на ситно.

Праз лукът се почиства от външните листа и се нарязва първо на четвърт по дължина, след това се наситнява. Скилидката чесън се накълцва на ситно.

Гъбките се измиват и заедно с пънчетата се режат на четвъртинки или на филийки.

В тиган се загрява олиото и се запържва до омекване наситнения лук и чесън. Добавят се гъбите и след 5-6 минути и почистения ориз. Щом оризът стане прозрачен, се добавя наситнената сърцевина от тиквичките и постепенно се налива гъбения бульон, като се разбърква, докато плънката поеме течността.

В намаслена тавичка се слагат лодките от тиквички и се пълнят с плънката.

Фурната се загрява на 180-200 градуса и пълнените тиквички се изпичат на средна решетка и включен вентилатор до готовност - около 20 минути.

Пълнените тиквички се поднасят поръсени с магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: