Локумено руло с печени орехи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
491
6k
1k
1k
3
01/10/2019
"Това локумено руло няма да се изяде само, затова заповядайте да го опитате "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 611
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете яйцата, изсипете захарта и разбийте сместа на пухкав крем.

Към нея добавете пресятото брашно. Сипете една супена лъжица оцет и щипка амонячна сода. Хомогенизирайте сместа много добре.

От сместа отделете една купичка и прибавете пресятото какао.

Разбъркайте до получаване на равномерен кафяв цвят. Застелете голямата тава на печката с хартия за печене. Изсипете сместа и подравнете.

Изсипете на лъжици какаовата смес и леко разнесете с лъжица.

Изпечете блата в предварително загрята на 200°C фурна за 8-10 мин.

Извадете изпечения блат, веднага обърнете върху кърпа и завийте на руло. Оставете така до пълното му охлаждане.

Сложете локума в тенджерка. Налейте 1 к.ч. вода, поставете на котлона и бъркайте, докато локумът се разтопи.

Прибавете запечените на сух тиган едро нарязани орехи.

Разгънете сладкото руло, намажете го с локумената паста с орехи.

Завийте отново на руло. Чудесен и много вкусен сладкиш е това локумено руло с печени орехи!

Да ви е сладко!

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
46.99 лв.
Виж ››

Може да сложите каквото си пожелаете в дълбокия тиган с двойно дъно и то ще се превърне в невероятно вкусно ястие. Дългата удобна дръжка ще помогне и на по-плахите да се впуснат в кулинарно приключение заедно със своя тиган.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар