Начин на приготвяне
Маята, 2 с.л. сметана, щипка сол и 2 супени лъжици брашно се разбъркват и се оставят да втасат. Солта, захарта и останалото брашно се смесват. Добавят се маята, разтопената мазнина и сметаната.
Замесва се средно твърдо тесто и се оставя на студено за 1 час. След това се разделя на две части, които се разточват до дебелина от половин сантиметър. Единият лист се намазва с ореховата плънка, а другият се слага върху него и се покрива с маковата плънка.
Навива се на руло, слага се в намазана с мазнина и поръсена с брашно тавичка и се оставя на хладно. Престоява около час и се изпича на 200 градуса.
Когато е готово и изстинало, се намазва с разбърканите жълтъци и белтъка. Отново престоява на студено. Слага се за малко в фурната на ниски градуси и след изстиване е готово за сервиране.