Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло от кайма с гъби и лук

Руло от кайма с гъби и лук

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Руло от кайма с гъби и лук3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Руло Стефани всички са опитвали, но такова Руло с гъби и лук ще имат шанса да опитат само избрани късметлии"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава голяма
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия
  • магданоз - щипка
  • черен пипер - щипка
  • пармезан - 30 г може кашкавал
  • чесън - 1 скилидка
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • белъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбите на филийки. Сложете ги в тиган със загрят зехтин.

Добавете нарязания лук, овкусете с щипка черен пипер и сол. Налейте чашка вода.

Задушете, докато остане на мазнина.

В купа сложете каймата. Добавете пресована скилидка чесън, 30 г. настърган пармезан, щипка черен пипер, намокрената и изстискана от водата натрошена филия хляб, щипка магданоз, 1 яйце.

Омесете добре каймата. Оставете я да престои един час.

Намаслете парче хартия за печене. Върху него разстелете каймата на голям правоъгълник.

В средата на редичка изсипете гъбената плънка. С помощта на хартията завийте на руло.

Намажете рулото от кайма с разбит белтък и посипете с галета. Сложете рулото в тава, полейте го с чашка зехтин и изпечете на 170°C в предварително загрята фурна за около един час.

Това руло от кайма с гъби и лук е чудесно с гарнитура от печени картофи с розмарин и чесън.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: