Джуркани пресни картофи на тенджера

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор340871
02/10/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо187
  • Преглеждания за месеца186
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбираме си малки пресни картофчета, в случай че има по-голямо, го резваме на две.

Старателно ги измиваме в гевгир и отцеждаме.

В средно голяма тенджера загряваме мазнината - шарлана, изсипваме картофките.

Овкусяваме ги с подправките - куркума, кимион, кориандър, джинджифил на прах, черен и червен пипер и хималайска сол.

Разбъркваме ги и веднага захлупваме с капак.

Джуркаме тенджерата през 1 - 2 минутки, подобно на раздрусването, когато правим пуканки на котлон.

Добавяме ситно нарязания копър и отново разбъркваме.

Според тенджерата и мощността на котлона пържените картофки са готови по различно време.

Пържим до наситен златист цвят и омекване на джурканите пресни картофи!

Готово!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар