Начин на приготвяне
Омекналото на стайна температура краве масло сложете в купа заедно със захарта. Разбийте с миксер до гладък крем.
Прибавете едно по едно яйцата все така разбивайки с миксер, докато се усвоят добре от масления крем.
В друга купа пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Добавете в сухата смес смлените орехи.
Ароматизирайте с настъргана лимонова кора и канела.
На малки порции добавяйте от сухата смес в маслената, като бъркате с лъжица до получаване на еднородна смес.
Застелете тава 28/28 см с хартия за печене. Изсипете кексовата смес и подравнете.
В купа смесете 50 г едро счукани орехи, натрошените бисквити, 50 г леко разтопеното краве масло, 50 г кафява захар, ром и канела. Объркайте продуктите.
Почистете ябълките от семките и издълбайте леко. Напълнете със сместа.
Поставете ги върху ореховия сладкиш.
Изпечете на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 40 мин.
Готовият ябълков сладкиш охладете на решетка и поръсете с пудра захар!
Да ви е сладко!
Забележка: За този сладкиш с цели ябълки и орехи може да смените бадемовите бисквити с други, комбинацията бадеми и канела не се харесва на всеки, затова преценете сами!