Сладкиш с цели ябълки и орехи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак217302191
02/10/2019
"А сега подберете най-хубавите дребни ябълки и елате да видите какъв невероятен сладкиш ще приготвим с тях "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо365
  • Преглеждания за месеца364
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омекналото на стайна температура краве масло сложете в купа заедно със захарта. Разбийте с миксер до гладък крем.

Прибавете едно по едно яйцата все така разбивайки с миксер, докато се усвоят добре от масления крем.

В друга купа пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Добавете в сухата смес смлените орехи.

Ароматизирайте с настъргана лимонова кора и канела.

На малки порции добавяйте от сухата смес в маслената, като бъркате с лъжица до получаване на еднородна смес.

Застелете тава 28/28 см с хартия за печене. Изсипете кексовата смес и подравнете.

В купа смесете 50 г едро счукани орехи, натрошените бисквити, 50 г леко разтопеното краве масло, 50 г кафява захар, ром и канела. Объркайте продуктите.

Почистете ябълките от семките и издълбайте леко. Напълнете със сместа.

Поставете ги върху ореховия сладкиш.

Изпечете на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 40 мин.

Готовият ябълков сладкиш охладете на решетка и поръсете с пудра захар!

Да ви е сладко!

Забележка: За този сладкиш с цели ябълки и орехи може да смените бадемовите бисквити с други, комбинацията бадеми и канела не се харесва на всеки, затова преценете сами!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар