Флан с маскарпоне

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99271059021
03/10/2019
"Флан, ама не какъв да е, а с маскарпоне - ето това си мечтаем някой да ни покани да опитаме "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо650
  • Преглеждания за месеца649
  • Преглеждания за седмицата224
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса.

Подходяща форма за печене на водна баня.

Ползвах продълговата кейкова форма - 24/13 см.

Започва се с приготвянето на карамела.

В тенджера на умерен котлон се изсипват захарта и водата. Оставят се да се разтопи захарта до приятен кафеникаво-златист цвят. След това се разпределя във формата, в която ще се пече фланът. Оставя се настрана.

В тенджера се загрява прясното мляко на средно висока температура до точка на кипене. Сваля се от котлона и се охлажда до 37 градуса.

В купа се разбиват маскарпонето и яйцата. Добавя се прясното мляко и се разбърква, докато напълно се смеси с маскарпонето и яйцата. Ползвах миксер на съвсем слаба степен.

Сместа се изсипва в приготвена форма върху карамела.

Тавичката се поставя в по-голяма такава и се налива гореща вода отстрани.

Пече се в загрята фурна на 170 градуса за около 55-60 мин. Отгоре трябва да започне за покафенява, но по средата ще бъде малко мек. След като се охлади той стяга.

Оставя се във водата, докато се охлади, а след това се оставя в хладилник за най-малко 4 часа.

Преди да се сервира се обръща в подходяща чиния.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар