Бели смокинови топчета

Vili NaidenovaVili NaidenovaНовак281
05/10/2019
"Търсенето на дърво, което ражда такива смокинови топчета, засега е безуспешно - затова ви даваме рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо183
  • Преглеждания за месеца182
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • олио - 1 ч. ч.
  • бира - 1/2 ч. ч. (може да я замените с бяло вино)
  • сол - щипка
  • брашно - около 500 г
  • смокини - пресни
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е много проста, но резултатът е много вкусен.

Замесвате тесто с продуктите, без пудрата захар и смокините, като тестото трябва да е леко лепкаво. Много хора ме питат, защо не слагам захар вътре в тестото. Повярвайте ми, ще станат сладки като мед.

От тестото правите топчета, разстилате ги и слагате в средата половин смокиня и увивате.

Така получените смокинови топчета слагате в тава без да я намазвате и печете на 180 - 200°С за 20 минути.

Изваждате ги и още топли ги овалвате хубаво в пудра захар. Тя полепва по тях много добре.

Като плънка съм използвала и локум или ядки, но за първи път слагам пресни смокини и станаха върховни.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар