Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бели смокинови топчета

Бели смокинови топчета

Vili NaidenovaVili Naidenova
Новак
3318657
Бели смокинови топчета
Снимка: Vili Naidenova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Търсенето на дърво, което ражда такива смокинови топчета, засега е безуспешно - затова ви даваме рецептата"

Необходими Продукти

  • олио - 1 ч.ч.
  • бира - 1/2 ч.ч. (може да я замените с бяло вино)
  • сол - щипка
  • брашно - около 500 г
  • смокини - пресни
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е много проста, но резултатът е много вкусен.

Замесвате тесто с продуктите, без пудрата захар и смокините, като тестото трябва да е леко лепкаво. Много хора ме питат, защо не слагам захар вътре в тестото. Повярвайте ми, ще станат сладки като мед.

От тестото правите топчета, разстилате ги и слагате в средата половин смокиня и увивате.

Така получените смокинови топчета слагате в тава без да я намазвате и печете на 180 - 200°С за 20 минути.

Изваждате ги и още топли ги овалвате хубаво в пудра захар. Тя полепва по тях много добре.

Като плънка съм използвала и локум или ядки, но за първи път слагам пресни смокини и станаха върховни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: