Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Пухкави палачинки от хляб

Пухкави палачинки от хляб

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Пухкави палачинки от хляб
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
04/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"От сухият хляб супер вкусни палачинки може да направим - само трябва да проявим малко въображение"

Необходими Продукти

  • бял хляб - 100 г сух
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 120 - 125 мл
  • захар - 70 г
  • ванилова захар - 5 г
  • масло - за намазване на тигана и палачинките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухият хляб се смила на малки трохи. За целта се използва блендер или кухненски робот с подходяща функция.

Яйцата се разбиват леко със захарта, ваниловата захар и млякото. Сипват се при хлебните трохички, разбърква се и сместа се оставя да престои 30 минути на стайна температура.

Дъното на тиган с незалепващо покритие се намазнява хубаво с 1/2 лъжица масло. Загрява се на умерен огън- от 9 степени на 5-та, 6-та.

Преди маслото да е започнало да загаря се слагат две пълни супени лъжици от сместа и се разстилат във форма на палачинка, не по- голяма от 8 см. диаметър.

Всяка палачинка се пече 2 минутки от едната страна, след което се обръща за 1 минута от другата, като от опечената страна също се маже с масълце.

Готовите палачинки се изваждат в чиния и покриват с чиста кърпа, за да се запазят топли и меки.

Поднасят се с любимо сладко или течен шоколад, а може и за контраст със нещо солено като сиренце.

Един прекрасен начин да оползотворим останалия ни сух хляб и да имаме топла и вкусна закуска на трапезата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: