Панирани пилешки филенца с къри

05/10/2019
"Дали тайната на перфектните пилешки филенца е в кърито, не се наемаме да кажем, но със сигурност тези са много вкусни "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо443
  • Преглеждания за месеца442
  • Преглеждания за седмицата97
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пилешко филе - 450 г
  • панировка
  • бяло брашно - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • риган
  • къри - 1 ч.л.
  • натрошен корнфлейкс - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на парчета като дебели пръчки и поръсваме с щипка сол и черен пипер.

В купа се смесва бяло брашно, червен пипер, риган, къри и се разбърква добре да се смесят продуктите.

Сипва се натрошен корнфлейкс в чиния и месото се овалва в първо него, а после се овалва в брашното с подправките и леко се изтупва от излишното.

В тиган със загрято олио се пържат филенцата от двете страни до златист, приятен загар.

Сервираме с резен лимон и пържени картофки, а може и чаша вино.

Добър апетит, лесно и вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар