Бутер баклава

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
01/07/2013
"Най-трудното при тази бутер баклава е да я изчакате 1 нощ да поеме сиропа, непоносимо трудно е "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 660
  • Преглеждания за месеца293
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бутертесто - 1 пакет (800 г)
  • орехи - 250 г натрошени ситно
  • За сиропа
  • захар - 3 ч.ч.
  • вода - 3 и 1/2 ч.ч.
  • лимони - настъргана кора на лимон + 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • ванилия - 1 ампула или 2 прахчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете захарта и водата за сиропа и ги оставете да врат около 10 минути. Накрая добавете лимоновата кора, сока и ванилията. Оставете захарния сироп добре да изстине.

Оставете двата листа бутер тесто да се отпуснат и нарежете всяко парче на 3 отделни по дължина. Поръсете върху всяка лента със ситно счуканите или смлени орехи. Навийте стегнато лентите и ги подредете в подмазнена тава.

След като ги подредите в тавата с помощта на остър нож нарежете малките баклавички с дебелина до 2 см. Пъхнете ги да се изпекат в загряна на 220 градуса фурна около 30 минути.

След като ги извадите от фурната, веднага залейте със студения сироп и оставете да престои поне за 1 нощ преди да поднесете.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Потребител#203627
Super recepta! Nepremenno zalejte s maslo I vsichko ostanalo! Napravih dve - ednata s limon ednata s portokal - oblizaha si vsichki prustite!
0
0
"АЙШЕТО"...
23.06.2015 17:33
Ало...снимката е на класическа турска баклава с чам фъстък...че е снимана даже и в кутия с фолио както я продават в Турция...
0
3
Даниела
Даниела
29.03.2015 14:02
Не би трябвало да залива с масло, след като тестото е бутер.То е доста мазно
2
0