Макарони на фурна по американски

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5939114626
07/10/2019
"И в Америка хапват макарони на фурна, ама едни по-различни от нашенските - по американски "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо630
  • Преглеждания за месеца630
  • Преглеждания за седмицата136
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • макарони - 500 г (използвах тромпетини)
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 4 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • сметана - 300 мл течна, за готвене
  • мляко - 330 мл прясно
  • горчица - 1 с.л. дижонска
  • чедър - 300 г (или кашкавал)
  • краве сирене - 300 г (за американски вариант заменете с чедър)
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните (зползвах едри тромпетини, но в американските рецепти използват така нар. макарони elbow) според указанията на производителя в подсолена вода до ал денте (полусварени), тъй като се пекат след това.

Изплакнете със студена вода и оставете настрана.

Рендосайте кашкавала и сиренето. Разбийте яйцето в малък съд.

Разтопете маслото в тенджера на умерена температура. Добавете брашното и бъркайте с телена бъркалка, докато позапържите кашичката. Добавете на тънка струйка, като постоянно бъркате прясното мляко и сметаната.

Бъркайте, докато сосът леко се сгъсти. Добавете с разбъркване и разбитото яйце. Добавете горчицата, сол и черен пипер на вкус.

Накрая прибавете сиренето и кашкавала.

Смесете соса със сварената паста и хубаво разбъркайте. Сипете в намазана с масло подходяща за количеството тава.

Поръсете с още настърган кашкавал (аз поръсих с чедър, тъй като имах малко количество, само за отгоре) и запечете макароните на фурна на 180°C за около 25 мин.

Рецептата за макарони на фурна по американски е адаптирана от lussisworldofartcraft.blogspot.com

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария
Мария
08.10.2019 20:34
Вкус!!!
0
0