Начин на приготвяне
Сварете макароните (зползвах едри тромпетини, но в американските рецепти използват така нар. макарони elbow) според указанията на производителя в подсолена вода до ал денте (полусварени), тъй като се пекат след това.
Изплакнете със студена вода и оставете настрана.
Рендосайте кашкавала и сиренето. Разбийте яйцето в малък съд.
Разтопете маслото в тенджера на умерена температура. Добавете брашното и бъркайте с телена бъркалка, докато позапържите кашичката. Добавете на тънка струйка, като постоянно бъркате прясното мляко и сметаната.
Бъркайте, докато сосът леко се сгъсти. Добавете с разбъркване и разбитото яйце. Добавете горчицата, сол и черен пипер на вкус.
Накрая прибавете сиренето и кашкавала.
Смесете соса със сварената паста и хубаво разбъркайте. Сипете в намазана с масло подходяща за количеството тава.
Поръсете с още настърган кашкавал (аз поръсих с чедър, тъй като имах малко количество, само за отгоре) и запечете макароните на фурна на 180°C за около 25 мин.
Рецептата за макарони на фурна по американски е адаптирана от lussisworldofartcraft.blogspot.com
Коментари