Вкусно пържено свинско с прясно зеле

Мария СимоваМария СимоваГуру112858106614
05/10/2019
"Свинското със зеле си е истинска класика, която ние уважаваме по всяко време на годината "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо809
  • Преглеждания за месеца808
  • Преглеждания за седмицата423
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г
  • олио - 1 ч.ч
  • черен пипер - на вкус млян
  • прясно зеле - 2 кг зелка
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парчета, измийте и подсушете върху кухненска хартия.

В тенджера загрейте олиото и добавете подсушеното месо и черния пипер на вкус, пържите до леко зачервяване на месото. Извадете парчетата месо в чиния и оставете настрани.

Върху кухненския плот и дъска за рязане поставете почистената зелка и я нарежете на тънки ивици.

Посолете купчинката нарязано зеле с малко сол и започнете да го мачкате с ръце, докато купчинката намали размера си с 1/3.

В същото нагрято олио, добавете нарязаното зеле и запържваме за около 5-7 минути.

Прибавете червения пипер и дафиновите листа, разбъркайте и налейте 1 ч.ч. топла вода.

Прибавете пърженото месо и оставете да заври, намалете огъня на слаб и варите при затворен капак на тенджерата, като периодично разбърквате до готовност на месото.

Готовото ястие залейте с прясно изцеден лимонов сок на вкус (като опитвате естествено) и ако е нужно посолете на вкус. Страхотно пържено свинско месо с прясно зеле!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар