Бухти със сирене от тесто за улични мекици

05/10/2019
"Ако отговорът на въпроса бухти или мекици предпочитате е ДА, то това предложение е точно за вас "
Приготвяне65 мин.
Готвене20 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 625
  • Преглеждания за месеца1624
  • Преглеждания за седмицата770
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г (около 4 ч.ч )
  • сол - 1 ч. л.
  • захар - 2 с. л.
  • прясна мая - 20 г
  • топла вода - 2 и 1/2 ч. ч.
  • сирене - 150 г натрошено
  • ракия - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухите продукти се изсипват в голяма купа. Прибавя се водата, в която е разтворена маята. Накрая се добавя сиренето.

Бърка се докато се получи много гъста каша – тесто.

Купата се покрива с намаслено фолио и се оставя да втаса около 1 час докато тестото увеличи обема си 3-4 пъти.

Tестото е лепкаво, това да не ви притеснява, такова трябва да бъде.

Бухтите се пържат в силно загрята маслена баня - дълбок тиган или фритюрник на слаб до умерен огън.

Оформят се като се гребва с лъжица от тестото и се изсипва в сгорещеното олио.

При сервиране може да се поръсят с пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария
Мария
06.10.2019 12:13
Много вкусно.
3
0