Кисело зеле с бял боб, праз и лук

05/10/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо197
  • Преглеждания за месеца196
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 700 г
  • бял боб - 250 г
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 равна с.л.
  • праз - 1/2 стрък
  • лук - 1, 2 глава
  • вода - 500 - 600 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисва се бобът в студена вода за една нощ. На другия ден се сварява до готовност.

Кисело зеле се нарязва на ситно и поставяме в тенджерка, като се залива с вода и 2 -3 с.л. олио. Вари се докато омекне и смесваме боб и зеле.

В тиган се загрява олио, запържва се нарязан праз и лук да смени цвета си. Добавя се брашно, след него и червен пипер.

С черпак се сипва в тигана от течността на зелето, разбърква се и всичко се смесва в тенджерата.

Оставя се на тих огън на 4 степен да поври още 10 минути и готово.

Сервираме за обяд с червена люта чушка. Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар