Постни зелеви крокети

07/10/2019
"Крокети по време на пости или как да си приготвим перфектното мезе с минимум усилия и гарантиран вкусен резултат "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо399
  • Преглеждания за месеца398
  • Преглеждания за седмицата137
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • зеле - 1 кг
  • лук - 1 бр.
  • копър - 1 китка /може и магданоз/
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус млян
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • грис - 1/2 чаша
  • пшенично брашно - 1/2 ч.ч.
  • галета - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Напълнете дълбок съд за варене с вода и сложете съда на котлона, за да заври водата.

Нарежете зелето на четири части и сложете зелевите резени във врящата вода. Оставете го да поври около пет минути.

Отстранете зелето от водата и го отцедете. Нарежете го на по-малки парчета и го сложете в блендер. Добавете и ситно нарязания лук. Смелете зеленчуците.

Прибавете ситно нарязания копър /може и магданоз/, пресования чесън, сол, млян черен пипер, брашното и гриса.

Разбъркайте и оставете сместа за около 30 минути, за да набъбне грисът. Сместа трябва да се охлади.

Намокрете ръцете си, гребнете от сместа и оформете крокетите.

Панирайте в галета.

Загрейте олиото и изпържете постните зелеви крокети до златисто от двете страни.

Сервирайте зелевите котлети с любимите си сосове, билки и други зеленчуци.

Те са особено вкусни в комбинация с домати и грах. Страхотно допълнение към ронливи зърнени храни и картофено пюре.

Опитайте тези крокети!

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар