Начин на приготвяне
Напълнете дълбок съд за варене с вода и сложете съда на котлона, за да заври водата.
Нарежете зелето на четири части и сложете зелевите резени във врящата вода. Оставете го да поври около пет минути.
Отстранете зелето от водата и го отцедете. Нарежете го на по-малки парчета и го сложете в блендер. Добавете и ситно нарязания лук. Смелете зеленчуците.
Прибавете ситно нарязания копър /може и магданоз/, пресования чесън, сол, млян черен пипер, брашното и гриса.
Разбъркайте и оставете сместа за около 30 минути, за да набъбне грисът. Сместа трябва да се охлади.
Намокрете ръцете си, гребнете от сместа и оформете крокетите.
Панирайте в галета.
Загрейте олиото и изпържете постните зелеви крокети до златисто от двете страни.
Сервирайте зелевите котлети с любимите си сосове, билки и други зеленчуци.
Те са особено вкусни в комбинация с домати и грах. Страхотно допълнение към ронливи зърнени храни и картофено пюре.
Опитайте тези крокети!
Да ви е вкусно!