Начин на приготвяне
Предварително леко се сварява оризът (в никакъв случай не трябва да е сварен напълно).
Смесва се с каймата и подправките и се оформят кръгли кюфтенца, големи колкото орех.
Лукът, морковите и доматът (обелен и нарязан на тънки филийки) се запържват в олиото, докато останат само на мазнина.
Добавя се брашното и червеният пипер и наливаме водата. Слага се подправката сухи зеленчуци и солта.
Когато яхнията заври, котлонът се намалява и се оставя да ври половин час на слаб огън (на степен 3 от 6). След това се добавят оформените кюфтенца и картофите.
Кюфтета яхния се оставя да ври на слаб огън за още около половин час.
Когато яхнията с кюфтета поизстине, се поръсва със нарязания магданоз.
Коментари