Рулца с карамелени орехи

08/10/2019
"Сега разбирате ли защо никога няма да започнем диета, докато на света има такива вкусни изкушения като тези рулца с карамелени орехи "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 894
  • Преглеждания за месеца1893
  • Преглеждания за седмицата118
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • Тесто
  • брашно - 500 г + за поръсване
  • мая - 7 г суха
  • вода - 300 мл
  • захар - 1 с.л. с връх, кафява
  • сол - 2 щипки
  • краве масло - 25 - 30 г меко
  • олио - за намазване
  • Плънка и монтаж
  • орехи - 110 г
  • сметана - 80 мл 35% масленост
  • пудра захар - 150 - 155 г
  • кафява захар - 60 г
  • масло - 60 г меко
  • канела - 2 с.л. равни (или 1 с.л. какао на прах)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. За тестото пресейте брашното в купа. Смесете със сухата мая, захарта и солта. Сипете водата и маслото - леко разтопено и замесете гладко и меко тесто. Може да си добавяте брашно в процеса на месене, стига да внимавате да не прекалите.

2. Сложете тестото в намазнена с олио купа, покрийте с кърпа и оставете да втаса за 1 час или докато удвои обема си.

3. За монтажа на тестените рулца разбийте много леко сметаната с пудрата захар.

Застелете тавичка (размери 30/20/6 см.) с хартия за печене и върху нея разпределете кремообразната смес като заделите 1 лъжица от нея.

4. Накълцайте небрежно орехите на едро и смесете със заделената сметаново-захарна смес, за да станат лепкави. Разпределете в тавичката върху тази, която сте намазали.

5. Разбийте на крем 50-60 г меко масло със кафявата захар и канела (ако не обичате канела, сложете една лъжица какао).

6. Разточете втасалото тесто върху набрашнен плот във форма на правоъгълник - приблизително 40/25 см. Намажете с маслената смес и навийте на руло откъм по дългата част.

Нарежете го на малки канелени рулца от по 2.5 см. приблизително и получените малки рулца подредете на малко разстояние помежду им в тавата върху орехите. Оставете да втасат за 1 час, като покриете със стреч фолио, предварително напръскано с маслен спрей или намазано със мазнина, за да не залепват рулцата с карамелени орехи,

в случай че се навдигнат много.

7. Изпечете за 20-25 минути в загрята на 180 градуса фурна. Когато са готови, ги обърнете върху поднос, за да остане отгоре орехово- карамелената част.

Поднесете тези уникално вкусни рулца още докато са топли, за да не се втвърдява карамелът, или пък изстинали - с леко хрупкава коричка!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар