Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Рулца с карамелени орехи

Рулца с карамелени орехи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Рулца с карамелени орехи10 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
14
"Сега разбирате ли защо никога няма да започнем диета, докато на света има такива вкусни изкушения като тези рулца с карамелени орехи"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 500 г + за поръсване
  • мая - 7 г суха
  • вода - 300 мл
  • захар - 1 с.л. с връх, кафява
  • сол - 2 щипки
  • краве масло - 25 - 30 г меко
  • олио - за намазване
  • Плънка и монтаж
  • орехи - 110 г
  • сметана - 80 мл 35% масленост
  • пудра захар - 150 - 155 г
  • кафява захар - 60 г
  • масло - 60 г меко
  • канела - 2 с.л. равни (или 1 с.л. какао на прах)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото пресейте брашното в купа. Смесете със сухата мая, захарта и солта. Сипете водата и маслото - леко разтопено и замесете гладко и меко тесто. Може да си добавяте брашно в процеса на месене, стига да внимавате да не прекалите.

Сложете тестото в намазнена с олио купа, покрийте с кърпа и оставете да втаса за 1 час или докато удвои обема си.

За монтажа на тестените рулца разбийте много леко сметаната с пудрата захар.

Застелете тавичка (размери 30/20/6 см.) с хартия за печене и върху нея разпределете кремообразната смес като заделите 1 лъжица от нея.

Накълцайте небрежно орехите на едро и смесете със заделената сметаново-захарна смес, за да станат лепкави. Разпределете в тавичката върху тази, която сте намазали.

Разбийте на крем 50-60 г меко масло със кафявата захар и канела (ако не обичате канела, сложете една лъжица какао).

Разточете втасалото тесто върху набрашнен плот във форма на правоъгълник - приблизително 40/25 см. Намажете с маслената смес и навийте на руло откъм по дългата част.

Нарежете го на малки канелени рулца от по 2.5 см. приблизително и получените малки рулца подредете на малко разстояние помежду им в тавата върху орехите. Оставете да втасат за 1 час, като покриете със стреч фолио, предварително напръскано с маслен спрей или намазано със мазнина, за да не залепват рулцата с карамелени орехи,

в случай че се навдигнат много.

Изпечете за 20-25 минути в загрята на 180 градуса фурна. Когато са готови, ги обърнете върху поднос, за да остане отгоре орехово- карамелената част.

Поднесете тези уникално вкусни рулца още докато са топли, за да не се втвърдява карамелът, или пък изстинали - с леко хрупкава коричка!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: