Начин на приготвяне
За тестото пресейте брашното в купа. Смесете със сухата мая, захарта и солта. Сипете водата и маслото - леко разтопено и замесете гладко и меко тесто. Може да си добавяте брашно в процеса на месене, стига да внимавате да не прекалите.
Сложете тестото в намазнена с олио купа, покрийте с кърпа и оставете да втаса за 1 час или докато удвои обема си.
За монтажа на тестените рулца разбийте много леко сметаната с пудрата захар.
Застелете тавичка (размери 30/20/6 см.) с хартия за печене и върху нея разпределете кремообразната смес като заделите 1 лъжица от нея.
Накълцайте небрежно орехите на едро и смесете със заделената сметаново-захарна смес, за да станат лепкави. Разпределете в тавичката върху тази, която сте намазали.
Разбийте на крем 50-60 г меко масло със кафявата захар и канела (ако не обичате канела, сложете една лъжица какао).
Разточете втасалото тесто върху набрашнен плот във форма на правоъгълник - приблизително 40/25 см. Намажете с маслената смес и навийте на руло откъм по дългата част.
Нарежете го на малки канелени рулца от по 2.5 см. приблизително и получените малки рулца подредете на малко разстояние помежду им в тавата върху орехите. Оставете да втасат за 1 час, като покриете със стреч фолио, предварително напръскано с маслен спрей или намазано със мазнина, за да не залепват рулцата с карамелени орехи,
в случай че се навдигнат много.
Изпечете за 20-25 минути в загрята на 180 градуса фурна. Когато са готови, ги обърнете върху поднос, за да остане отгоре орехово- карамелената част.
Поднесете тези уникално вкусни рулца още докато са топли, за да не се втвърдява карамелът, или пък изстинали - с леко хрупкава коричка!
Да ви е сладко!