Дип от карфиол

09/10/2019
"Знаете, че е дошъл сезонът на карфиола, когато ви поканят да опитате вкусен дип "
Приготвяне8 мин.
Готвене8 мин.
Общо16 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо379
  • Преглеждания за месеца379
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте карфиола в равни количества прясно мляко и вода с малко сол за 8 минути. Отцедете и оставете да изстине и се отцеди много добре.

Когато е готов, попийте със кухненска хартия останалата по него влага.

Сложете в купата на блендер или пасатор сирената, чесъна, розмарина, лютия пипер, цеденото мляко, карфиола и зехтина.

Посолете на вкус и смелете или пасирайте до желаната от вас степен дипа от карфиол.

Украсете със листенца пресен магданоз и поднесете този дип със хрупкави гризини, препечени филийки или свежи зеленчуци на пръчици (моркови, краставици, чушки..)

Добър апетит!

Свежи зеленчуци на пръчици, препечени филийки или гризини за поднасяне

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар