Дип от карфиол

09/10/2019
"Знаете, че е дошъл сезонът на карфиола, когато ви поканят да опитате вкусен дип "
Приготвяне8 мин.
Готвене8 мин.
Общо16 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 197
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте карфиола в равни количества прясно мляко и вода с малко сол за 8 минути. Отцедете и оставете да изстине и се отцеди много добре.

Когато е готов, попийте със кухненска хартия останалата по него влага.

Сложете в купата на блендер или пасатор сирената, чесъна, розмарина, лютия пипер, цеденото мляко, карфиола и зехтина.

Посолете на вкус и смелете или пасирайте до желаната от вас степен дипа от карфиол.

Украсете със листенца пресен магданоз и поднесете този дип със хрупкави гризини, препечени филийки или свежи зеленчуци на пръчици (моркови, краставици, чушки..)

Добър апетит!

Свежи зеленчуци на пръчици, препечени филийки или гризини за поднасяне

Иноксово квадратно плато за сервиране 25x25см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Иноксово квадратно плато за сервиране 25x25см.
13.72 лв.
Виж ››

Вярваме, че гостите ви ще се усмихнат още при вида на празното плато за сервиране, но ще бъдат наистина щастливи, ако го напълните с вкусни ордьоври.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар