Марината за свински ребърца на фурна

09/10/2019
"Да, ще се топят в устата и ще са вълшебно ароматни, но преди това трябва на всяка цена да ги мариновате с тази марината "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 945
  • Преглеждания за месеца5945
  • Преглеждания за седмицата210
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1 кг
  • мед - 2 с. л.
  • соев сос - 2 с.л. тъмен
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • индийско къри - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъмният соев сос има гъста консистенция, изразен и богат аромат, но в същото време е по-малко солен от светло оцветения сос.

Приготвянето на соевия сос отнема много време (от един месец и половина до три години).

Тъмният сос се използва главно като подправка за месни ястия и за приготвяне на маринати за месо.

Смесвате в купичка течния мед, тъмния соев сос, черния пипер, индийското къри и зехтина.

В тази марината се слагат свинските ребърца и се оставят така за 2-3 часа в хладилник, покрити с фолио.

Пекат се в тава, в която преди печенето на дъното изсипвате бялото вино.

Ребрата на фурна се изпичат обикновено за около 60 минути на 180°C.

Сервират се горещи с гарнитура от картофи и моркови на фурна.

Тази марината за свински ребърца е уникално апетитна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар