Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Лимецов плосък хляб със семена

Лимецов плосък хляб със семена

ЗорницаЗорница
Новак
132
Лимецов плосък хляб със семена
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
"Няма как да не опитате този полезен хляб от лимец със семена - много вкусен е и лесен за приготвяне"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 8 - 10 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • семена - 6 с.л микс *
  • чесън на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват в купа, след това киселото мляко със содата, угасена в него, се прибавя към разбитите яйца.

Добавят се оцетът, солта и зехтинът, семената /ленено, сусамово, маково семе, слънчоглед, тиквени семки - по желание се комбинират/, брашното и чесънът на прах.

Всичко се разбърква с бъркалка. Сместа за хляба е лепкава това е заради лимецовото брашно. Такава трябва да бъде.

В средна тава се разстила върху хартия за печене, намазана с кокосово масло или зехтин, и се пече на загрята на 180°C за около 15 мин.

След това плоският хляб се вади на решетка за изстине.

Този лимецов плосък хляб със семена може да бъде и основа за блат за пица :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: