Лимецов плосък хляб със семена

ЗорницаЗорница
Новак
1
2
2
1
09/10/2019
"Няма как да не опитате този полезен хляб от лимец със семена - много вкусен е и лесен за приготвяне "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 192
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват в купа, след това киселото мляко със содата, угасена в него, се прибавя към разбитите яйца.

Добавят се оцетът, солта и зехтинът, семената /ленено, сусамово, маково семе, слънчоглед, тиквени семки - по желание се комбинират/, брашното и чесънът на прах.

Всичко се разбърква с бъркалка. Сместа за хляба е лепкава това е заради лимецовото брашно. Такава трябва да бъде.

В средна тава се разстила върху хартия за печене, намазана с кокосово масло или зехтин, и се пече на загрята на 180°C за около 15 мин.

След това плоският хляб се вади на решетка за изстине.

Този лимецов плосък хляб със семена може да бъде и основа за блат за пица :)

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар