Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Етиопски плосък хляб

Етиопски плосък хляб

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Етиопски плосък хляб
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Топъл, топъл от фурната - няма да може да му се наситите"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г пшенично
  • мая - 1 с.л
  • вода - 1/3 ч.ч. хладка
  • сол - на вкус
  • захар - на вкус
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете маята заедно със захарта и солта и четвърт чаша хладка вода в купа за 15 минути.

В друга купа постепенно сипете брашното и лека по-леко добавете малко вода и яйцето.

Бъркайте, докато се получи еднородна смес, след което добавете сместа от мая, захар, сол и вода и продължете да месите.

Месете, докато не получите гладко тесто, което да не полепва по ръцете или по страните на купата.

Оставете тестото да се надигне за 1 час в купа, покрита с кърпа.

Загрейте фурната до 130°С.

След като тестото се е повишило, късайте по-малко от тестото и оформете с ръце малки плоски питки (средно големи палачинки).

Подредете палачинките в намазана с мазнина тава и поставете във фурната за 45 минути, докато златисто кафяво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: