Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Италиански плосък хляб

Италиански плосък хляб

Италиански плосък хляб
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Топъл, топъл от фурната италиански хляб, насам, народе - топъл италиански хляб"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • сол - 2 ч.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • вода - 250 мл
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното.

Добавете солта, зехтина и бакпулвера.

Налейте водата /добре е да бъде хладка/, разбъркайте и омесете меко тесто.

Покрийте тестото и го оставете за около час, за да си почине.

Разделете тестото на 6 топки.

Разточете всяка топка на плоска питка.

Изпечете плоските хлебчета на оребрен тиган или на плоча.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Сериозно ли тесто с бакпулвер трябва да почива 1 час? Да не става въпрос за суха мая?
20.05.2022 01:07