Гратен със зеле и картофи по шотландски

09/10/2019
"Хем по шотландки, хем толкова близък до нашия вкус, че ще услади дори и на най-заклетите традиционалисти "
Приготвяне15 мин.
Готвене115 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо554
  • Преглеждания за месеца553
  • Преглеждания за седмицата83
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сварете картофите, обелете ги, докато са топли, и сложете в тавичка, предварително поръсена с мазнинка. С широка шпатула или лъжица ги притиснете и смачкайте, като ги разпределите на равномерен пласт в тавата. Поръсете със сол и черен пипер и отгоре сложете половината масло на парченца.

2. Нарежете лука и го запържете в останалия зехтин. Когато омекне добавете зелето нарязано на тънко. Сотирайте за няколко минути и добавете маслото, сол, дафиновите листа , лимоновия сок и щипка черен пипер.

Гответе до омекване на зелето и сложете доматеното пюре, червения пипер и малко вода. Варете до оставане на мазнина и почти пълна готовност. Ако не искате зелето да става кисело, не слагайте лимон.

3. Разпределете върху картофите, поръсете с настърганите сирена и запечете гратена със зеле и картофи по шотландски в загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител Ivi  Vacca
Много вкусно , чудно!
1
0
Йорданка Ковачева
Да, вкусно е и изключително лесно за приготвяне. Благодаря :)
1
0