Супа от леща по арабски

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф68376121566
10/10/2019
"Лещата винаги ли е била толкова вкусна или само на нас така ни се струва, защото е по арабски "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо265
  • Преглеждания за месеца265
  • Преглеждания за седмицата111
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита леща се слага заедно с нарязаните на едро моркови и на дребно лук в тенджера с четири чаени чаши вода.

В супата се слагат подправките - кимион, джинджифил, целина и зърна кардамон.

След като омекне лещата, се прибавят консервираните доматите, солта и зехтинът.

Лещата се вари още малко и към края на готвенето се прибавят замразеният грах и нарязаните на филийки скилидки чесън.

Щом супата от леща по арабски е готова, се изваждат зрънцата кардамон.

Сервира се овкусена с лимонов сок, но това е въпрос на вкус.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар