Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Бърз качамак за начинаещи със овче сирене

Бърз качамак за начинаещи със овче сирене

МартинМартин
Чирак
33182106
Бърз качамак за начинаещи със овче сирене
Снимка: Мартин
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Пред качамака всички са равни - и начинаещите, и изпечените готвачи"

Необходими Продукти

  • качамак - 300 г
  • овче сирене - 100 г /може и краве/
  • масло - 50 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • вода - 1.2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме водата за заври, добавяме 2 щипки сол.

След като заври, намаляваме си котлона на умерен огън и сипваме качамака на тънка струйка, като непрестанно бъркаме с телена бъркалка по възможност, докато не се сгъсти. Като се сгъсти, махаме от котлона.

Веднага разпределяме в чинии. Тази пропорция е за двама.

В тиган разтапяме маслото и след като загрее, добавяме червения пипер /ако обичате, може да сложите повечко от 1 с.л., запържваме леко и заливаме двете чинийки качамак със сгорещената течност.

Натрошаваме сиренето отгоре и поднасяме топъл.

Бързият качамак може да се консумира и студен, също е вкусен :)

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мартин
Мартин
Забележка: Под качамак разбирайте царевичен грис :)
10.10.2019 15:18
2