Начин на приготвяне
Изрезките от свинско месо, нарежете на малки парченца и ги поставете в гърнето на мултикукъра с малко водичка (150 мл).
Стартирайте програма ПЪРЖЕНЕ и затворете капака. Не е нужно да чакате програмата да приключи.
За по-кратко време от зададеното ще забележите, че вече имате стопена мас и пръжки. Посолете. Парченцата сланина трябва да са с приятен розов цвят.
Разпределете пръжките с мазнината в 3-4 гювечета (броят им зависи от големината на гювечетата с които разполагате). Натрошете във всяко гювече по малко сирене, разпределете изварата.
Измийте гърнето на кукъра, подсушете го и налейте в него около 1.200 литра вода и малко сол. Настройте на програма за ВАРЕНЕ и включете уреда. Щом водата заври, прибавете царевичния грис и бъркайте, за да не се получат бучици.
Не се притеснявайте, че сместа е рядка - ще се посгъсти.
Аз лично харесвам нашенски качамак, който е по-мек и се яде с лъжица - но това е по мой вкус. Ако желаете, може да го направите по-твърд.
Още горещ разпределете качамака в гювечетата и веднага захлупете с капачетата.
Сложете ги на топло за около час, за да се задуши качамакът.
По желание поръсете качамака с пръжки и овче сирене в гювечета с червен пипер и сервирайте!
Да ви е вкусно!