Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак с пръжки и овче сирене в гювечета

Качамак с пръжки и овче сирене в гювечета

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Качамак с пръжки и овче сирене в гювечета
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Нещо ретро, но пък любимо - качамак с пръжки и овче сирене"

Необходими Продукти

  • царевичен грис - 200 г
  • свинско месо - 400 г изрезки от тлъсто
  • овче сирене - 200 г (домашно)
  • извара - 150 г кашкавалена
  • сол - на вкус
  • червен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрезките от свинско месо, нарежете на малки парченца и ги поставете в гърнето на мултикукъра с малко водичка (150 мл).

Стартирайте програма ПЪРЖЕНЕ и затворете капака. Не е нужно да чакате програмата да приключи.

За по-кратко време от зададеното ще забележите, че вече имате стопена мас и пръжки. Посолете. Парченцата сланина трябва да са с приятен розов цвят.

Разпределете пръжките с мазнината в 3-4 гювечета (броят им зависи от големината на гювечетата с които разполагате). Натрошете във всяко гювече по малко сирене, разпределете изварата.

Измийте гърнето на кукъра, подсушете го и налейте в него около 1.200 литра вода и малко сол. Настройте на програма за ВАРЕНЕ и включете уреда. Щом водата заври, прибавете царевичния грис и бъркайте, за да не се получат бучици.

Не се притеснявайте, че сместа е рядка - ще се посгъсти.

Аз лично харесвам нашенски качамак, който е по-мек и се яде с лъжица - но това е по мой вкус. Ако желаете, може да го направите по-твърд.

Още горещ разпределете качамака в гювечетата и веднага захлупете с капачетата.

Сложете ги на топло за около час, за да се задуши качамакът.

По желание поръсете качамака с пръжки и овче сирене в гювечета с червен пипер и сервирайте!

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: