Карнъйарък

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Карнъйарък
Снимка: Н.Акифова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
3
"Няма начин едно ястие да има толкова атрактивно име и да не е зверски вкусно"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр. средни
  • кайма - 250 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • магданоз
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме патладжаните по средата и издълбаваме вътрешността на патладжана и нарязваме на малки кубчета.

После нарязваме лук и морков и изпържваме в тиган лука, моркова и каймата, след като се е запържила каймата, добавяме и вътрешностите на патладжана и разбъркваме, докато омекне.

Овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер. Печем лодките патладжан във фурната за половин час, поръсваме със сол и олио, после пълним патладжаните със сместа от каймата и отгоре режем парченце домат.

Слагаме вътре малко вода, сол, червен пипер на дъното на тавата и изпичаме на 150 градуса за един час на слаб огън, после настъргваме малко кашкавал и поръсваме магданоз.

Изсипваме от соса от печенето върху готовия пълнен патладжан Карнъйарък.

Тази рецепта е много известна в Турция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: