Начин на приготвяне
Измиваме и нарязваме патладжаните по средата и издълбаваме вътрешността на патладжана и нарязваме на малки кубчета.
После нарязваме лук и морков и изпържваме в тиган лука, моркова и каймата, след като се е запържила каймата, добавяме и вътрешностите на патладжана и разбъркваме, докато омекне.
Овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер. Печем лодките патладжан във фурната за половин час, поръсваме със сол и олио, после пълним патладжаните със сместа от каймата и отгоре режем парченце домат.
Слагаме вътре малко вода, сол, червен пипер на дъното на тавата и изпичаме на 150 градуса за един час на слаб огън, после настъргваме малко кашкавал и поръсваме магданоз.
Изсипваме от соса от печенето върху готовия пълнен патладжан Карнъйарък.
Тази рецепта е много известна в Турция.