Начин на приготвяне
Нарежете на дребно гъбите, праза, картофите и моркова.
Сложете зеленчуците в тенджерка. Налейте вода, около два пръста над нивото на зеленчуците. Посолете и сварете до омекване на зеленчука.
Отдръпнете супата от котлона. Добавете две супени лъжици крема сирене или Филаделфия.
С пасатор разбийте гъбената кремсупа до гладкост.
Нарежете стар хляб. Овкусете го с черен и червен пипер, струйка зехтин и подправки по желание. Не използвайте повече от щипка от подправките, за да не превземат аромата на манатарките.
Изпечете крутоните до хрупкавост. Внимавайте с печенето, защото загарят много бързо!
Поднесете кремсупата с манатарки и праз лук топла с хрупкави крутони.
Да ви е сладко!