Начин на приготвяне
Първо, направете сиропа, защото той трябва да е напълно студен.
В касерола сложете захарта, водата и лимона. Изчакайте да заври и варете 10 минути. Изключете и заделете.
Хубаво е да се приготви от вечерта, така ще сте сигурни, че сиропът е напълно студен.
Направете тестото, като сложите всички продукти в голяма купа и разбъркате хубаво с дървена лъжица.
В дълбок тиган налейте голямо количество олио и изчакайте да заври.
С помощта на шприца оформете тулумбичките и ги изпържете до приятен златист загар.
Извадете и изцедете върху кухненска хартия. Сложете ги в тавичка на един ред и ги залейте с вече студения сироп.
Оставете така класическите турски тулумби за една нощ, за да поемат от сиропа.
Може и в хладилника да ги оставите.
*чаша- водна чаша от 200 мл