Начин на приготвяне
Смесете маята, млякото и захарта и оставете на топло на шупне.
В пресятото брашно със захарта направете кладенче. Добавете 1 яйце и 1 белтък (жълтъкът е за намазване), зехтина и маята с млякото. Замесете гладко тесто. Остава се да втаса 45 мин.
Разделя се на 10 равни части. Всяка топка се разточва на овал с дебелина 5 мм намазва се с масло, нарязва се на ленти по ширината на овала (т.е. разточената на елипса питка се слага по широчина и се правят вертикални ленти, които не се режат до края, остава се 2 см ненарязано).
Поръсете с натрошено сирене, навийте на руло под ъгъл и оформете охлюв. Така втасват още 25 мин.
Намазват се с жълтъка и се поръсват със сусам. Пекат се в предварително загрята до 180 градуса фурна около 20-25 минути до порозовяване.