Чеснови пъдпъдъци на фурна

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач143693321
13/10/2019
"И печените пъдпъдъци летят - ама от тавата до стомаха само, защото са вкусни и всеки иска да ги опита "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо468
  • Преглеждания за месеца180
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пъдпъдък - 4 бр.
  • димати - за аранжиране + краставици
  • За соса
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 5 скилитки
  • черен пипер - 1 к.л.
  • риган - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една хубаwa рецепта за дивечово месо от пъдпъдъци.

Изчистваме и измиваме пъдпъдъците хубаво, така че да не останат пера никъде, след което взимаме една купа добавяме вътре масло, сол, черен пипер, червен пипер, риган и счукан или пресован чесън.

Разбърквам хубаво сместа и намазваме пъдпъдъците отвътре и отвън и печем на загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути.

Сервираме печените пъдпъдъци топли с гарнирани зеленчуци. За целта използвах домати и краставици, но може и друго.

Вкусът на тези чеснови пъдпъдъци на фурна става уникален.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар