Начин на приготвяне
Разбиваме с вилица 1 яйце в купа. Добавяме киселото мляко и отново разбиваме. Прибавяме солта.
Затоплено леко прясно мляко, слагаме захарта и 2 с.л брашно заедно с натрошената мая и разбъркваме.
Оставяме на топло да шупне. Добавяме и него в купата.
Прибавяме 2 с.л от олиото. Всичко разбиваме с вилица да се смеси.
На части слагаме предварително пресято брашно, колкото поеме до еластично тесто.
Оставяме да втаса на страна за 40 мин на топло покрито с кърпа.
От тестото си откъсваме топки колкото голямо яйце. Намазваме си ръцете с олио и ги разстиламе на кръг.
В купичка отделяме жълтъка от второто яйце и разбиваме много добре на пяна. Вътре прибавяме 1 с.л олио и сиренето, което предварително натрошаваме. Разбъркваме.
Взимаме от солената плънка и слагаме с лъжица в средата на всяко кръгче и оформяме като топка.
Така до изчерпване на количеството тесто и плънка.
Нареждаме в намазана с олио и набрашнена тава топките сиренки на не много голямо разстояние едно от друго.
В друга купичка разбиваме останалият жълтък от второто яйце и го прибавяме към останалата ни малка част от плънката.
Нанасяме поливката върху тестените закуски с четка.
Печем сиренките с поливка в загрята на 180°C фурна до готовност.
Да ви е сладко!
Хапваме топли.