Начин на приготвяне
*Нарежете тиквата на големи парчета и печете в предварително загрята на 220°С фурна, докато тиквата омекне.
Нарежете картофите, червената чушка, чилито, лука и тиквичката на едри парчета.
Сложете в тенджера и покрийте с вода.
Сложете тенджерата на котлона и оставете да заври.
Варете, докато картофите не омекнат.
Изключете котлона и добавете всички останали съставки - печената тиква, джинджифила, куркумата, чубрицата, чимичури, солта и черния пипер и пасирайте, докато не получите гладка и пухкава кремсупа.
Сервирайте топла или студена тиквената кремсупа, като полеете с тънка струйка зехтин.
Поръсете пикантната тиквена супа с чили с малко запечени тиквени семки.
Коментари