Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко с яйчено-лимонов сос

Агнешко с яйчено-лимонов сос

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Агнешко с яйчено-лимонов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • зехтин - 150 г
  • лук - 500 г пресен
  • копър - 1 връзка
  • яйца - 2 бр.
  • лимони - 2 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 2 ч.ч. гореща
  • черен пипер
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на порции. Натрийте го със сол и черен пипер на вкус. Напръскайте го с малко прясно изстискан лимонов сок и го запържете от всички страни в половината от зехтина.

Прехвърлете запърженото агнешко месо в дълбока тенджера. Добавете ситно нарязания пресен лук, ситно напязания копър, захарта и 2 ч.ч. гореща вода. Варете ястието 30 минути на слаб огън.

Разбийте добре яйцата. Добавете в тях постепенно и остатъка от прясно изстискания лимонов сок. На тънка струйка и при непрекъснато разбъркване сипете и 1 черпак от бульона.

Поднесете агнешкото обилно полято с яйчено-лимонов сок. За гарнитура може да направите задушени пресни картофки, паста или ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: