Бланширани зеленчуци

SimonaSimona
Помощник Готвач
61
228
204
124
1
Бланширани зеленчуци
Снимка: Simona
1 / 8
16/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Сготви5 мин.
Общо10 мин.
"Който иска винаги да има под ръка свежи зеленчуци за зимата, първо да си запише как се бланшират"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме в тенджера водата, добавяме солта и оставяме да заври.

Карфиолът и броколите чупим на малки китки.

Морковите почистваме и режем на колелца.

Щом водата заври, пускаме зеленчуците вътре за 1 минута.

След което ги вадим и поставяме в съд със студена вода и лед.

Оставяме бланшираните зеленчуци да се изстудят, a после се отцеждат.

Бланшираните зеленчуци се слагат се в пликове и се замразяват.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: