Бланширани зеленчуци

SimonaSimona
Новак
41
21
16/10/2019
"Който иска винаги да има под ръка свежи зеленчуци за зимата, първо да си запише как се бланшират "
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо798
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата45
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме в тенджера водата, добавяме солта и оставяме да заври.

Карфиолът и броколите чупим на малки китки.

Морковите почистваме и режем на колелца.

Щом водата заври, пускаме зеленчуците вътре за 1 минута.

След което ги вадим и поставяме в съд със студена вода и лед.

Оставяме бланшираните зеленчуци да се изстудят, a после се отцеждат.

Бланшираните зеленчуци се слагат се в пликове и се замразяват.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар